Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

a proposal!

Η "μονομελής επιτροπή" διερεύνησης για την έκρηξη στο Μαρί ξεκίνησε το έργο της. 
 
"Εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος και εκτελώ οδηγίες προϊσταμένων μου".  Τάδε έφη ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών...
ΞANA,: ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών θεωρεί τον εαυτό του δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος αρκείται στο παίρνει και εκτελεί οδηγίες προϊσταμένων.
 
Από που να αρχίσω???  Είπε κανένας στον κύριο αυτό ότι actually δεν είναι ακριβώς δημόσιος υπάλληλος, αλλά Γενικός Διευθυντής Υπουργείου??? Και μάλιστα του Υπουργείου Εξωτερικών, νευραλγικού υπουργείου κατά την ταπεινή μου άποψη.  Εκατάλαβε ο κύριος ότι εάν δεν μπορεις να αναλάβεις πρωτοβουλία και αν πάσχεις από ευθυνοφοβία καλύτερα να αποφύγεις να πάρεις τη θέση αυτή και να την αφήσεις σε κάποιον που του περνά καλλύτερα.  Κάποιου που να τα έχει πιο μεγάλα...
 
Άκουσα στις ειδήσεις τις δηλώσεις αυτές που έγιναν στα πλαίσια της ακροαματικής διαδικασίας της διερευνητικής "επιτροπής" και ενευρίασα πολλά.  Έτω γιατί εφτάσαμε δαμέ που εφτάσαμε.  Ο καθένας νοιάζεται για την καρέκλα του.  Ο καθένας νοιάζεται για τη θέση που κατέχει και όχι για το πως θα υπηρετήσει αυτή τη θέση για το κοινό καλό (που αυτό είναι και το ζητούμενο όσον αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους - νομίζω δηλαδή!-).
 
Επειδή όμως εβαρέθηκα με τους άχρηστους αποφάσισα πως κάτι πρέπει να κάνουμε.  Καιάδα δεν έχουμε να τους σύρουμε να πάσειν, επομένως ο Clyde σας, μετά από πολλήν σκέψη προτείνει πως θα απαλλαγούμε από τους άχρηστους. Πραγματικά νομίζω πως έχω βρει τη λύση στα προβλήματα της ανίκανης κρατικής μηχανής.
 
Που λέτε ως τωρα κάμποσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν καταλάβει τις θέσεις τους με μέσο.  Δεν αντιλέγω κάποιοι αξίζουν και πραγματικά δουλεύουν.  Έχει όμως ΠΟΛΛΟΥΣ άχρηστους.  Τι να τους κάνεις τους 3 καλούς όταν οι λοιποί 7/10 είναι αμπάλατοι??
 
Πέραν όμως των δημοσίων υπαλλήλων, άχρηστοι είναι και οι πλείστοι των υπουργών μας, των διευθυντών υπουργείων και πάει λέγοντας.
 
Επομένως η λύση είναι μία:  ΤΑΤΑ ΤΑΡΑΤΑΤΑ:
 
                                                        Να κάμουμε την ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΧΡΗΣΤΩΝ!!! 
 
Τζιαμαί να βάλλουμε τον κάθε παρέα του κάθε προέδρου που θέλει να βολευτεί.  Τζιαμαί να βάλλουμε τζιαι τα κοπελλούθκια τους.  Η δουλεία τους θα είναι να πηγαίνουν στις 7.30 στην υπηρεσία αχρήστων τζιαι να κάθουνται τζιαμαί ώσπου να σχολάσουν τζιαι να μεν κάμνουν τίποτε (μη ξεχνάτε ότι οι βλάκες είναι πιο επικίνδυνοι όταν πράττουν).  Να τους έχουμε που λαλείτε τζιαμαί να κάθουνται, να τρίφουνται τζιαι να κνίθουνται.  Η υπηρεσία αυτή να έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό εργοδοτούμενων και ας γίνεται σφαγή για το ποιος άχρηστος θα βολευτεί εκεί. 
 
Στις λοιπές υπηρεσίες ας αρχίσουν επιτέλους να προσλαμβάνουν άτομα που κόφκει ο νούς τους και κυρίως άτομα τα οποία δεν είναι ευθυνόφοβοι.  Να προσλαμβάνουν άτομα τα οποία όταν πρέπει να πράξουν πράττουν, όταν πρέπει να αναλάβουν ευθύνη την αναλαμβάνουν και τέλος άτομα τα οποία θα θωρούν τσας μακριά πέρκει προλάβουμε κανένα κακό.
 
Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα να τους συνάξουμε ούλλους ένα τόπο τζιαι να τους πιερώνουμε.  Τουλάχιστον όταν τους έχουμε ούλλους μαντρωμένους κάπου, τι μπορεί να πάει λάθος?? Το πολύ πολύ να καταφέρουν να ανατινάξουν τα γραφεία της Υπηρεσίας τους...!
 
Clyde
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου