Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κατάντια

Αυτές τις μέρες νοίωθω ότι ζω σε ένα παράλληλο σύμπαν.  Αρνούμαι να πιστέψω ότι τα όσα συμβαίνουν είναι πραγματικότητα.  Από τη μια το τριπλό φονικό στην Πάφο, από την άλλη το "γκακστερικό" χτύπημα στη Λευκωσία, λίγο η κρίση, λίγο η παράκρουση βρίσκομαι σε κατάσταση αμόκ.  Ειλικρινά διερωτάμαι, αυτή είναι η κοινωνία μας?  Αυτοί είμαστε εμείς τελικά??  Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά?? Μα πολύ απλά γιατί τα επιτρέπουμε να συμβούν.  Γιατί δεν υπάρχει καμία απολύτως υποδομή.  Γιατί ως κοινωνία είμαστε κούφιοι και ψεύτικοι και ασχολούμαστε μόνο με τη βιτρίνα.  Ποτέ δε κάναμε τον κόπο να δούμε την πραγματική εικόνα.  Επιμένω ότι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί εμείς τα προκαλούμε, γιατί εμείς ανεχόμαστε στάσεις και καταστάσεις που οδηγούν σε μονοδρόμους και αδιέξοδα.  Κάποια ερωτήματα, απλά και λογικά που με απασχολούν αυτές τις μέρες:
  • Αν η κοπέλα (η έγκυος που δολοφόνησαν στην Πάφο), πήγαινε στην αστυνομία και έλεγε ότι φοβάται για τη ζωή της ή ότι απειλείται από τον σύντροφό της, τι θα έκανε η αστυνομία??  Θα έκανε κανείς τον κόπο να ασχοληθεί μαζί της?  Πως θα μπορούσε να προστατευθεί??

  • Πού είναι τα "καταφύγια" μας για τις κακοποιημένες γυναίκες?? Ποιές είναι ακριβώς οι πρόνοιες του κράτους?

  • Το καλοκαίρι θυμάμαι άκουσα μια είδηση για ένα κοριτσάκι το οποίο έπεσε από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας όπου έμενε και σκοτώθηκε.  Ήταν μόνη της στο σπίτι γιατί οι γονείς της ήταν δουλειά.  Προφανώς δεν είχε παππούδες και γιαγιάδες να την προσέχουνε, οι γονείς δεν είχανε λεφτά για καλοκαιρινό σχολείο, αλλά έπρεπε να πάνε δουλειά.  Σαν και αυτό το παιδί πόσα άλλα δε μένουνε μόνα τους στο σπίτι γιατί οι γονείς πρέπει να δουλέψουνε?? Πού είναι οι κρατικές υποδομές??? Νοκ, νοκ, νοιάζεται κανείς???????

  • Στις ειδήσεις ακούμε καθημερινά είτε για ληστείες, είτε για εμπρησμούς, ενίοτε και για φόνους.  Εκτός τραγικά ελαχίστων περιπτώσεων, δεν έχω ακούσει για καμία σύλληψη ή για διαλεύκανση κάποιας υπόθεσης.  Τι κάνει η αστυνομία μας??????? Αν δεν μπορούν, μήπως είναι καιρός το κράτος να καταλάβει ότι εκτός από όσους τελειώνουν την αστυνομική ακαδημία, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσει και επαγγελματίες, άτομα σπουδασμένα και πιο καταρτισμένα??

  • Όταν ένα ζευγάρι έχει συνολικό εισόδημα 2.000 Ευρώ το μήνα πως θα ζήσουν?? Πως θα κάνουν οικογένεια? Ή ακόμα χειρότερα σε περίπτωση που έχουν παιδιά πως θα τα ζήσουν?  Όταν το μωρό πει "παπά πεινώ" και το ψυγείο είναι άδειο τι πρέπει να κάνει ο "παπάς"???
Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα με βασανίζουν αυτές τις μέρες.  Και όσο γυρίζω μέσα στο μυαλό μου τα όσα ζούμε και τα όσα μας περιμένουν, δεν μπορώ να πω ότι διακατέχομαι από κύμματα αιδιοδοξίας.  Πολύ φοβάμαι ότι μαζί με την κρίση θα έρθει και η σήψη...

Clyde

4 σχόλια:

  1. ναι φαινεται σε επιασε το αγχος και βασανιζεσαι απο τα ερωτηματα.

    πρεπει να φταιει η αστυνομια για το φονο της ναι. δεν μυρίστηκε τα νυχια της οτι απειλητο η ζωή της κοπελας, να τη σωσει.

    newsflash, ολο και περισσοτεροι αστυνομικοί αποκτούν πτυχία ε και; τα πτυχία θα πιασουν τους κακους; πλανασαι. δωσε στην αστυνομια νεους νομους να δουλεψει, πχ συμφωνεις να παρακολουθει τηλεφωνα σεσημασμένων; ή θα πεις όχι καταπαταται η προσωπικη ελευθερια μου!! εχουμε τοσες ελλειψεις σε προσωπικο, σε πορους και εξοπλισμό και μετά θέλετε να βγάζουμε λαγούς από το καπέλο. ε μην περιμενετε και πολλά, αν ακουσες τωρα δεν πληρωνομαστε για υπερωριακα. οπότε μην περιμενεις και πολλά πολλά. τα βασικά.

    αφου λες δεν ακους για εξιχνιασεις διαβασε το αυτό. http://anti-oxlos.blogspot.com/2011/11/blog-post_14.html

    Έχω επίσης καμια 15ρια αποκομματα με συλληψεις και αλλές εξιχνιασεις να στα στειλω αν θελεις να παει η καρδιά σου στη θέση της. Πρέπει να καταλάβεις πως πρωτοσελιδα μπαινουν οι φονοι και οι διαρρηξεις και οι κλοπες και ολα αυτά που σε τρομάζουν. Οι εξιχνιάσεις είναι στις μεσα σελίδες όμως και ίσως γι αυτό να μην έχεις ακούσει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φίλε μου ευχαριστώ. Πλέον θα κοιμάμαι με ησυχία. Όλα στην αστυνομία είναι τέλεια.
    Αν η καημένη κοπέλα πήγαινε και ζητούσε προστασία από την αστυνομία, σίγουρα θα τη λάμβανε. Συμφωνώ εκ των υστέρων δε μυρίζεται κανείς τα νύχια του, μια και ήδη βρωμεί ο τόπος αποσύνθεση.
    Ευχαριστώ και τα τα δεκαπέντε αποκόμματα που έχεις. Κάθε μέρα γίνονται κλοπές ληστείες, εμπρησμοί, νομίζεις ότι δεκαπέντε αποκόμματα είναι ικανοποιητικά??
    Ναι έχεις δίκαιο. Τι να τους κάνετε τους επαγγελματίες στην αστυνομία? Γιατί να προοδεύσουμε, γιατί να προχωρήσουμε με καταρτισμένο προσωπικό που θα εμπνέει ασφάλεια??
    Τέλος ναι φίλε μου να παρακολουθάς τα τηλέφωνα των σεσημασμένων, συμφωνώ 100%. Θέλω όμως εγγυήσεις ότι μόνο τα συγκεκριμένα τηλέφωνα θα παρακολουθάτε και όχι παρεπιπτόντως και το τηλέφωνο της Σούλας της γυναίκας του παρέα για να δείτε αν τον κερατώνει.
    Η ανάρτηση αφορούσε την κατάντια της κοινωνίας και όχι της αστυνομίας. Δεν κατάλαβα γιατί "μουγιάστηκες".
    Clyde

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν καταλαβες γιατί, να σου πω άμα με κατηγορούν δικαίως το δέχομαι άμα με κατηγορούν με ψύλλου πήδημα με ενοχλεί. Δε θα τους πιάσουμε όλους διότι δε μπορούμε να τους πιάσουμε όλους, διότι δεν έχουμε τις απαραίτητες βοήθειες να μην τα ξαναλέω. Απλά με τα 15 αποκόμματα (και συγνώμη που δεν ειμαι το γραφειο τύπου της αστυνομιας για να τα έχω όλα) ήθελα να σου δείξω ότι ναι γίνεται δουλεια απλά περνά απαρατήρητη.

    όταν λες επαγγελματίες στην αστυνομία έχεις υπόψη σου τι ακριβώς ζητάς; καταρτισμένο προσωπικό για να σε λαπορτάρει ή για να πιάνει τους χουλιγκαν; η κατάρτισή μας είναι αρκετή από τη ακαδημια. περαιτερω προσλαμβάνονται πτυχιουχοι πανεπιστημιων για ειδικές "σημαντικές" θέσεις, αυτοί είναι πάνω από 100. επίσης πολλοί από εμάς τους νέους αστυνομικούς έχουμε πτυχία πανεπιστημιων εξωτερικού αλλά στο ξαναλέω δεν μας είναι και απαραίτητα στη δουλειά μας.

    επειδη και εμείς ανήκουμε στην κυπριακή κοινωνία, είμαστε και εμείς μερος της κατάντιας ΟΛΟΝΩΝ μας. σκάρτους και άχρηστους σε λάθος θέσεις θα βρεις παντού. Στη δουλειά μου τους απολυουν αυτούς. Σε άλλα επαγγέλματα όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω με το τελευταίο που είπες. Είμαστε όλοι μέρος της κατάντιας. Αυτό ακριβώς ήθελα να θίξω με την ανάρτηση. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ορθές υποδομές, το φιλότιμο κανενός δεν είναι αρκετό.
    Clyde

    ΑπάντησηΔιαγραφή