Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΟΧΛΗΡΙΑ

Dear αναγνώστη,

Επειδή μετά το "βλάκα Πρόεδρε παραιτήθου" και την προσαγωγή του "δράστη" ενώπιον της δικαιοσύνης ως κατηγορουμένου για οχληρία, έχεις αντιληφθεί ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου ο νόμος τηρείται κατά γράμμα, είναι ακριβοδίκαιος και δε χαρίζεται σε κανένα, θα σου δώσω αμέσως παρακάτω, μικρές, απλές, καθημερινές συμβουλές και αναλόγως της περίπτωσης για να μη βρεθείς και εσύ κατηγορούμενος για οχληρία. (άσχετο, αλλά νομίζω ότι δικαιούμαι βραβείο για πρόταση σιδηρόδρομο).

Α. Στο Γήπεδο
Πλέον στο γήπεδο απαγορεύονται οι "φωνασκίες". 
Όταν δε συμφωνείτε με την απόφαση του διαιτητή, ή έστω θέλετε να εκφράσετε τη διαφωνία σας, να περιορίζεστε σε ένα διακριτικό "τς, τς, τς" και τίποτα περισσότερο.
Όταν η ομάδα σας βάζει γκολ, ένα απλό, και σε καμία περίπτωση παρατεταμένο, χειροκρότημα είναι αρκετό.
Για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση εντός του γηπέδου επιτρέπεται μόνο ένα χαμηλόφωνο "Όου".

Β. Τάβλι
Το ξαφνικό ουρλιακτό "ΕΞΑΡΕΣ", σαφως και συνιστά οχληρία.  Τα "ασσιχτηρ", "εσσεξιξι" κλπ τιμωρούνται διπλά.
Το τάβλι πλέον θα παίζεται όπως το σκάκι.  Με απόλυτη ησυχία και περισυλλογή.  Αν φέρατε μια πολύυυυ καλή ζαρία και θέλετε να το "χουμιστήτε" στον αντίπαλο, επιτρέπεται να έχετε μαζί σας μια υπολογιστική μηχανή, να πατήσετε τους αριθμούς της καλής ζαριάς και επιδεικτικά χωρίς να μιλήσετε να δείξετε την οθόνη της υπολογιστικής στον αντίπαλο.

Γ. Ιππόδρομος
Αντιλαμβάναστε βέβαια ότι όσοι φωνάζουν "βίτσιαστο", "έλα μάνα μου", "βούρα ρα" κλπ, συγκαταλέγονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου για αυτόφωρο. 
Για να μην υποπέσετε σε αδικήματα, αλλά και για να μπορέσετε να εκφράσετε την αγωνία σας κατά τη διάρκεια της κούρσας, επιτρέπετε να κρατάτε πλακάτ με κόσμιες βεβαίως εκφράσεις.  Συνιστούμε τις εξής: "Τρέξε, τρέξε μικρούλα", "Go, go, go, ole,ole, ole".

Δ. Στην παραλία
Μανάδες, πέρασε ανεπιστρεπτί ο καιρός που φωνάζατε "Γιωργάαααααααααακη, βγες έξωωωω", "Γιωργάααααααααααακη το καπέεεεελο σουυυυυ","Γιωργάααααααααακη φάααααε" και όλα αυτά που φωνάζατε τέλωσπάντων και δε με αφήνατε να απολαύσω στο Beautiful People τις εγχώριες σταρ με μαγιώ.  Σε εσάς δεν έχω να προσφέρω λύση.  Απλά κόψετε την παραλία.  Σόρρυ, δε φταίω εγώ αλλά ο σύντροφος.

Θα επανέλθω με συμβουλές και για άλλες καθημερινές, απλές καταστάσεις.

Και μια απορία:  Τζείνους που βαστούν τις "μοτιφαρισμένες" μοτόρες και αυτοκίνητα, επήρεν τους κανένας για οχληρία, όξα τζείνοι εν οκ????

Clyde.